Wie zorgt voor jou

Mijn naam is Roos Emmelot

Ik ben verloskundige sinds 2001, opgeleid aan de Vroedvrouwenschool te Kerkrade.

Tot 2018 was ik fulltime maat bij Verloskundigen Praktijk Houten (later De Geboortezaak) en daarna ben ik wat meer achter de schermen gaan werken als praktijkmanager bij Verloskundige Praktijk Zeist.

Vanaf medio 2022 ben ik betrokken geraakt bij de bijzondere doelgroep van kraamgezinnen in het Ronald McDonaldhuis Utrecht. Met veel passie en voldoening zal ik jullie zoveel mogelijk te ondersteunen, want al ben je ver van huis en zijn er zorgen over je baby, mijn missie is dat je niet vergeet dat je kraamvrouw bent.

Ik probeer rust te creëren in een situatie die verre van alledaags is en waak ervoor dat je niet te ver over je grenzen gaat.

Vanaf 1 september 2022 is Naviva Kraamzorg betrokken bij het Ronald McDonaldhuis. Met een team van 7 kraamverzorgenden zorgen zij dat er elke ochtend iemand beschikbaar is in het Ronald McDonaldhuis om bij jullie op de kamer de controles te doen.

Dit zijn de kraamverzorgenden die je kunt tegenkomen: 

Astrid

Erna

Evelien

Hilde

Irene

Irma

Saskia

Lactatiekundige

In het WKZ is er van maandag t/m vrijdag een lactatiekundige aanwezig gespecialiseerd in zorg voor de zieke of te vroeg geboren baby. Je kunt hier altijd een afspraak mee maken als je dit aangeeft op de afdeling waar je baby ligt. Ze zijn te bereiken op 088-7553319.

Maatschappelijk werk

Bij elke zieke of te vroeg geboren baby die is opgenomen in het WKZ wordt aan de ouders maatschappelijk werk aangeboden. Je kunt ook altijd zelf aangeven op de afdeling waar je baby ligt dat je graag een gesprek wil, dan wordt dit voor je geregeld.

Coaching na een heftige zwangerschap en/of bevalling

De impact van een gecompliceerde zwangerschap en/of bevalling met een kindje dat op de NICU terecht komt kan erg groot zijn. Er kan sprake zijn van een traumatische ervaring met PTSS-klachten. De volgende coaches werken met o.a. EMDR en lichaamsgerichte therapie om jullie te helpen deze ervaring achter je te laten. Dit kan fysiek maar ook via beeldbellen. De Drie Bergen is hiernaast gespecialiseerd in nazorg bij HELLP/PE

Stichting Still

Stichting Still Fotografie biedt kosteloos een fotoreportage aan aan familie van een ernstig ziek kind of ouder. Ook verzorgt ze de fotografie van zieke, stervende of overleden baby’s vanaf de 12e week van de zwangerschap.

De fotografie vindt plaats in de ziekenhuizen en op andere locaties, zoals in de thuisomgeving. Voor ouders én voor ziekenhuizen wordt de fotografie altijd kosteloos uitgevoerd. Still fotografie is werkzaam in heel Nederland dankzij de vrijwillige inzet van rond de 100 fotografen met een hart van goud.

De meest dierbare herinneringen leggen wij met liefde en zonder financiële verplichtingen voor je vast, maar om ook andere gezinnen te kunnen blijven helpen in de toekomst vragen we je om –wanneer je dat kunt- een donatie te doen, of geld in te zamelen voor Stichting Still.

Zo maken we samen de cirkel rond en help jij ons om een gezin te helpen aan onbetaalbaar-mooie herinneringen.